Byggeuge 28: Ting afsluttes

Jeg håber ikke, jeg generer eller skuffer nogen ved at fortælle, at en byggeproces er en hård nyser at komme igennem. Jævnt hen ad vejen interessant, af og til spændende, men mest af alt en møghård omgang.
Hvis du har læst med her på bloggen, vil du nok svare, at vi også har engageret os mere i arbejdet, end en “almindelig” bygherre vil gøre, og det er sikkert korrekt, men det ændrer ikke på det faktum, at det er ualmindeligt krævende at bygge/få bygget et hus.

Oven på den svada er det glædeligt at kunne berette, at der med knap to måneder tilbage sandelig også afsluttes mange ting i huset, og DET er en glæde.
Her i uge 28 har vi fået lagt de sidste gulvklinker på badeværelserne, og alle troldtektlofter er nu sat op. Det betyder, at alle vægge og lofter er færdige, hvilket styrker indtrykket af et hus, der nok alligevel bliver beboeligt inden for nærmeste fremtid.
Ikke at jeg har tvivlet, men alligevel…

Ved siden af disse ting er der blevet arbejdet på solcelleanlægget og på isolering af carport og værksted. Elektrikeren har været meget i huset, og næsten alle ledninger og kontakter er nu monteret.
Heldigvis fortsætter vores folk den gode stil, og når det kommer til stykket, kan vi godt leve med, at det tager lidt længere tid, når nu resultatet bliver så godt. At det lægger pres på os selv for at levere vores del af arbejdet ordentligt, er en anden sag, men vi gør vores bedste, og hvad angår malerarbejdet, kan det vist godt leve op til professionelt niveau. (Men godt, at vi ikke var på akkord…)

Ugen stod i høj grad på loftopsætning. Vores tømrere starter midtpå, og kører så ud til siderne.

Det færdige resultat: Smukt, præcist og nøjagtigt!

Der er nu sat lofter op i hele huset. Det pyntede virkelig, men pladerne sidder også bare lige i øjet!

De store gulvklinker i badeværelserne er nu lagt og mangler kun fugning og rengøring. Vi synes, den svagt brune Taube-klinke er flot, og den giver lige den ekstra grad af varme, som vi savner i de grå klinker

Færdig loft i bad, og sæbehylden har fået sider og en kant i rustfrit stål.

Det 17 m2 store, men smalle værksted, er et bygherreprojekt, og i ugens løb blev væggenes yderste lag isolering gjort færdig, og der blev sat dampspærre op. Derpå er der skruet en 45 mm afstandsliste, som skal give plads til isolering på tværs samt tjene som installationslag. Efter det skal der et lag forskalling på, og så skal loftet have samme tur, og herpå afsluttes med plade.

Det er lidt vildt: Carportens tag består nu af tagpap, undertag, douglasplade, 190 mm isolering, dampspærre, 45 mm isolering og forskalling. Herunder skrues de afsluttende Wall-Tech plader. At lave den om til en garage bliver et overskueligt projekt!

Ovenpå carporten skal solcellerne monteres. I alt 12 paneler á 100×160 cm. Fredag – i det mest stride og stormende vintervejr – blev konsollerne monteret, så det er klar til panelerne.

Vi lavede lige en lille forsøgsopstilling af listebeklædningen i alrum og stue. Vi vælger en liste på 30 mm bredde, som er en mellemting mellem de to lister yderst til højre. Afstanden bliver ca 10 mm.

Et projekt, der venter på mere stille vejr: Den del af huset, der stikker op, skal beklædes med alu med stående false, og så skal der afsluttes med en kapsel.

Vores blanke mur af D48 Petersen tegl tager ikke skade af noget lys!


Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *