Uge 10-11 efter indflytning

Terrasse, græsplæne, bryggers og alkove

Alma nyder aftensolen på den varme terrasse, og måske ønsker hun sig frem til den dag, hvor hun kan få lov til at løbe rundt på den nye græsplæne. Vi regner med at slå den første gang om et par dage, og så bliver der frit slag!
NB. De lidt urolige ender på terrassebrædderne bliver fixet, når de bliver savet af og får en liste skruet på nedefra…

Sagt med det samme: Det er ikke meget, vi har at komme op med fra de seneste 14 dage.
Lidt er der dog sket – fx er græsset vokset pænt op begunstiget af et varieret, godt vejr med både regn, sol og varme. Og dèt helt uden vores arbejdsindsats 😉

Og endelig er terrasserne på husets syd- og vestside blevet færdige. Det var et stort øjeblik, da den sidste skrue gik i bund; den havde vist nok nummer 2283…
Jeg lovede i forrige blogpost en update vedr. den måde, jeg havde valgt at lægge brædderne på.
Den kommer her: Alle brædder ligger vinkelret på husets længderetning, men den sidste del af terrassen går rundt om hjørnet og bliver derved meget dyb, næsten 7 meter. Brædder i den længde er vanskelige at skaffe, så der måtte lægges 2 brædder i forlængelse af hinanden, naturligvis med forskudte “stød” (samlinger).
Jeg valgte imidlertid en anden løsning, og den forklares bedst med et par fotos:

En ven, jeg har, der er tømrer, rystede lidt på hovedet, men jeg synes stadigvæk, det er den flotteste måde at “forlænge” brædderne på

Hvis man ikke kan skjule samlingerne, må man fremhæve dem. Det er devisen bag denne måde at lægge terrassebrædder

Terrassen er nu så færdig, at vi bruger den – og har stor, stor glæde af den – hver eneste dag. Den er virkelig skøn at opholde sig på, og så er den på alle måder holdbar. Cumaru er med en vægtfylde på 1090 kg pr. m3 den tungeste af alle terrasseegnede træsorter. Det betyder, at det næsten umuligt at lave bare de mindste mærker i brædderne. Det er belønningen for i ugevis at have slæbt rundt på de tungeste brædder, jeg har mødt!
Nu mangler der bare lidt finish med nogle kanter og nogle ender, der skal skæres af.

For en uge siden havde vi endelig fået samlet alle de dele sammen, der skulle bruges til at gøre vores bryggersskabe helt færdige. Køkkenfirmaet havde kikset et par gange i ordrebehandlingen, men nu er indretningen i de to høje skabe på plads og selvfølgelig taget i brug.

Med en skabshøjde på 2,75 m er der plads til mange hylder. Bag skydelågerne er der 2 sektioner med bøjlestænger og endnu flere hylder. På modsatte side af bryggerset er tilsvarende skabe, men her tager teknikken og vaske-/tørremaskinen sin del af pladsen.
Allerøverst er der – hvis man nænner det – cirka 70 cm luft, hvor man kan anbringe diverse kasser, kufferter o.lign.

Som sidste og afsluttende parentes vil vi lige vise et foto af vores alkove, efter den har fået en længe ventet madras. Den er af koldskum, specialsyet i en blå denim.

Så er alkoven klar til afslapning, leg, højtlæsning og ekstra overnatning. Madrassen måler 199 x 128 cm. Vi overvejer at lave nogle faste ryg-pøller fx ophængt i læderstropper

Hermed lakker det mod enden – både for dette blogindlæg og for nyheder fra Villa Hillside i almindelighed. Vi har dog stadig et par spændende projekter, der venter. Ikke sådan noget indretningsfims, men rigtige byggeblog-ting, så vi kommer tilbage igen om cirka 14 dage.
So long!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *