Konstruktion

Bokse og rumhøjder

Huset er af bokstypen, der er karakteriseret ved, at et antal bokse/firkanter er sat sammen, således at den ønskede grundplan og det rigtige ydre udtryk opnås.

Hos os rummer boks 1 to værelser, et kontor, et badeværelse og et gangareal.
Boks 2, som er den største,  rummer køkken, alrum, stue, hall, bryggers og walk-in.
Boks 3 rummer soveværelse og badeværelse og på sin vis også carport med værksted. 

Boks 1 og 3 har lofthøjde på ca. 260 cm. Boks 2 har en forøget lofthøjde på 330 cm.

Vores overvejelser har taget udgangspunkt i, at vi synes, den traditionelle lofthøjde virker trykkende og får rummene til at virke mindre, end de er.
Ved værelser og sekundære rum finder vi derfor, at 20 cm ekstra til loft er givet godt ud.

Vi var helt på det rene med, at der skulle endnu mere højde til i indgangspartiet og i køkken-alrummet. Vi havde jo oprindelig drømt om et hus med ensidig taghældning, hvor loftet, hvor det var højest, nærmede sig de fire og en halv meter. 

Et bokshus har derimod flade lofter, så mindre kan gøre det her. Vi så en del udstillingshuse med 300 cm til loft i køkken/alrum, og det virkede godt.
Alligevel valgte vi at give den 10% mere – også af hensyn til husets ydre harmoni.

Stuen var vi mere i tvivl om, for vi kan godt se ideen i at have lavere til loftet her for at få mere ro og hygge i området. Som en følge af vores transparente grundtanke ville det imidlertid blive noget rod både ude og inde, hvis vi ikke også valgte at få 330 cm til loftet i stuen, og sådan er det blevet.

For at gøre husets eksteriør helt straight har vi valgt også at have 330 cm til loft i walk-in og i bryggerset.
Vi kunne selvfølgelig vælge at få skjult den ekstra højde de to steder, men på den anden side giver højden mulighed for ekstra opmagasineringsplads i de to rum. Noget vi ved, vi får brug for.