Med kun 3 mand på job står byggeuge 27 i stærk kontrast til sidste uge, hvilket gør det til en overskuelig sag at skrive den ugentlige rapport her på byggebloggen.
Ganske vist er der blevet arbejdet flittigt, og der har været nogle lange dage, men arbejdet har koncentreret sig om færre ting, og dem vil jeg fortælle om her.
Stilladset væk
En meget synlig indsats blev gjort ved, at det meste af stilladset nu – endelig – er pillet ned. Vores hus er på vej ud af sit bur, og heldigvis synes vi om det, vi ser. Vi havde frygtet, at huset ikke rigtig hang sammen i linjerne, og at proportionerne ikke faldt rigtigt ud, men alarmen er afblæst, for huset kan godt være sig selv bekendt. Helt definitivt kan vi dog ikke afsige dommen – dertil er der stadig for meget stillads. Men vi tror på det nu!
Skorsten
Den udvendige del af skorstenen er nu endelig færdig. Sidste aktion var at lægge toppladen op på toppen og få den rigtig gjort fast. Pladen er specialfremstillet, sort og udført i polymerbeton, som er sand, sten og pulver blandet op med polyester. Den er helt plan og ca 25 mm tyk. Der er selvfølgelig et hul i pladen, så røgen kan passere. Lige nu overvejer jeg, om vi skal have anskaffet en “skorstenshat”, så det ikke kan regne ned i skorstenen. Det lyder jo indlysende, men det er åbenbart ikke standard. Hvis nogen har guldkorn lige på det punkt, så hører vi gerne fra dem.
På fotoet ser man også, hvordan taginddækningener udført. Det ser meget fornuftigt ud.
Vægfliser i bad
Vægfliserne til badeværelserne, Atlas Concorde, er pakket ud, og de første er kommet op på væggene. De er mat hvide og ret store, måler 110 x 50 cm.
Vi var spændt på, hvordan det kom til at se ud, specielt i det store badeværelse, hvor vi havde besluttet at lade dem gå fra brusekabinen og hen af væggen til hjørnet ved badekarret. Efter at have set dem oppe synes vi, at det er flot og giver noget sammenhæng i badeværelset.
Der mangler stadig at blive limet nogle fliser op, men det skal vente til gulvet er lagt.
Gulvfliser i bad
Sålbænke
Efter at stilladset var kommet væk, blev det muligt at få afsluttet facdaderne med sålbænke under vinduerne. Vores valg stod mellem murede sålbænke eller sålbænke i skifer. Vi valgte det sidste af to grunde: Vi antog, at skifer passede lidt bedre til husets arkitektur og farver, og så fik vi også at vide, at skifer er langt bedre til at afvise alger og begroninger, end et murstensskifte er.
Skiferen er leveret fra Billeschou Natursten, og det er en 18 mm tyk udgave, vi har fået.
Det var virkelig dejligt at se afdækningsfolien og de løse mursten under vinduerne erstattet med den mørke skifersålbænk. Det var endnu et skridt i den rigtige retning.
Indvendig træbeklædning
Hen over det næsten 12 meter lange vinduesparti i køkken/alrum og stue er der en 110 cm høj ydervæg, som nødvendigvis måtte laves i træ i stedet for murværk.
Vi har fået væggen beklædt med 13 mm polsk fyr i bedste kvalitet. Virkelig flotte plader og perfekt sat op af vores håndværkere. Meningen var, at de skulle vandskures og forsynes med murstensmønster, men det gik vi fra. I stedet bliver de malet sorte, og så kommer der smalle lodrette lister på – lidt á la akustikvæg.
Listerne bliver ca 35 mm brede og ca 15 mm tykke, og de monteres med en afstand på ca 12 mm. Af hensyn til stabilitet bliver de lavet i krydsfiner, som pålimes en lys egefiner.
Be First to Comment