Byggeuge 19: Venter på Velfac

Vi har trådt stille og roligt i pedalerne her i den 19. byggeuge med Villa Hillside. Nogle af håndværkerne har haft ting at gøre andre steder, men lidt er der dog sket.
Murerarbejdet kører i øvrigt på det sidste – i hvert fald hvad angår ydermurene. Der forestår jo fortsat en del arbejde med opbygning af badeværelser, skorsten, ilægning af klinker, vandskuring mv., men hvad angår facademure, så resterer der kun nogle meget regulære murstykker omkring carporten.
Murværket bliver et kapitel, vi glæder os til at få afsluttet, for det betyder, at vi fx kan begynde at få vinduer og døre monteret og få sat varme på huset. Det bliver spændende og godt!
Herunder kommer nogle få fotos, som viser det meste af det, der er arbejdet med i byggeuge 19.

Murerne kunne springe næsten 20 meter facade over, inden de kom til denne lille stump væg, der skulle mures op. Det er væggen med terassedøren ved det store badeværelse. Overspringet var dels det store vinduesparti og dels et overdækket areal, hvor vægbeklædningen udgøres af trælister.
Ugens næste arbejde var endevæggen til værkstedet. Den er med til at indramme indgangspartiet og udstyres med en glasdør.

Sådan ser den færdige værkstedsmur ud. Hele langsiden ind mod carporten (hvor man kan se stolpekonstruktionen på fotoet) bliver beklædt med lodrette lister i Douglasgran.

Så er der linet op til endnu et stykke mur. Dels er det forældrebadeværelsets ydervæg med de to vinduer, og dels er det værkstedets fjerneste endevæg. I første omgang stopper muren alleryderst til venstre på fotoet, men efter en dilatationsfuge fortsætter den endnu 6 meter som ydervæg til carporten.

Arbejdet er godt i gang, men som følge af overraskende godt vejr, snupper håndværkerne en kop kaffe i solen.
Godt vejr er ikke noget, vi har været forvænt med…


Andre temaer i ugen, der gik:

Vi har endelig bestemt os for klinker til gulve og badeværelser!
Gulvene i entre, bryggers, køkken og badeværelser bliver Ariostea Teknostone Taupe i 100 x 100 cm.
Vi synes, den er flot med sit betonpræg, og så er den ikke kold grå, idet den har nogle fine, brune nuancer.

Ariostea Teknostone Taupe

I brusekabinerne bliver det en mat, hvid flise fra Atlas Concorde i 110 x 50 cm. Størrelsen betyder, at vi får meget få lodrette fuger, og det sætte vi pris på.
Vi fandt klinkerne hos Steff Byg i Esbjerg, som har et enormt udvalg og tilbød fornuftige priser.

Vi har også endelig besluttet os for, hvilke gulve, vi ønsker, i stue, alrum, værelser gange mv. Det bliver en klasiker: Lud- og sæbebehandlede fyrtræsgulve, helt præcist Wiking Fyr Prima 15 x 185 mm lamelparket.
Det er den type gulv, vi har haft i hovederne fra begyndelsen, så trods mange gode råd og advarsler, så holder vi fast!
Mange siger – med rette – at et laminatgulv som fx Pergo er meget stærkere og lettere at holde. Men helt ærligt: Vil man bygge sit drømmehus og udstyre det med et koldt pseudo-gulv i plastic?
Nej tak, der står vi af…

Andre temaer har været skydedøre (vi har 3 stk); ikke mindst farverne på dem. Vi er opsat på en mørk, støvet blå, men har endnu ikke fundet den helt rigtige.

Zinkbeklædningen (som i virkeligheden bliver aluminium) har også været oppe at vende. Vi har 3 forskellige højder, der skal beklædes, og vi har besluttet, at de laveste stern skal laves med blindfalse. Den højeste beklædning er rundt om den høje del af huset. Den er ca 70 cm høj, og det skal beklædes med stående false for at give lidt mere liv.
Så er der en anden sternhøjde på ca 55 cm langs overdækningerne og ved carporten, og der er vi i tvivl om, hvilken type fals, vi skal vælge. Vi hælder mest til, at også den bliver lavet med stående false.

Småting som størrelsen, placeringen og farven på udluftningsriste i muren ved køl/frys og på skorstenen er også ting, der kræver en beslutning.
Det er ikke kedeligt at bygge….

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *