Byggeuge 17. Facademur II

Lidt ironisk havde vi faktisk en glimrende uge på byggepladsen her i den 17. uge.
Det er vejret, jeg tænker på…
Midt i ugen blev det en kendsgerning, at efteråret 2019 satte alle tiders nedbørsrekord. Siden man i 1874 begyndte at registrere nedbøren, har vi ikke haft så vådt et efterår.
På trods af det har vi i denne uge haft et godt og stille vejr med temperaturer omkring 7 grader og næsten ingen regn i dagtimerne. Murerne mener, det er perfekt vejr til murerarbejdet!

Det er til gengæld også kun murerne, der har været i funktion på huset i ugen, der gik. Der er lavet en lille smule tømrearbejde, men det er udelukkende fordi, den ene murer også er faglært tømrer. Og det er jo perfekt…
Inden en lille update om facademurene vil jeg lige fortælle om et par andre ting, der er lavet på huset:
Den godt 5 meter lange jernkonstruktion, der skal bære overdækningen af indgangspartiet, er nu blevet forsynet med spærtræ og tagkrydsfiner. Der er også påforet træ, så den er både klar til tagpap og til alu/zink beklædning – i nævnte rækkefølge.
Isoleringen af både carportens tag og de overdækkede arealer (i alt mere end 80 m2) er lavet færdig, og så er overdækningen af de næste stykker facademur blevet ordnet, så regnen bare kan komme an.

Som nævnt er der næsten kun lavet murearbejde i denne uge. Vi har fået opført facademuren ud for gæstebadeværelset og det ene værelse, samt muren med de to lange dele af hjørnevinduerne i værelserne og det store vindue for enden af gangen.
Med de relativt mange vinduer, tog det nogen tid. Ved hvert vindue skal der lægges overlægger op, og der skal forstærkes flere steder med murarmering. Da de to af vinduerne er hjørnevinduer, er der øgede krav til armering, og derfor skulle der også opsættes jernstøtter til både bagmur og facademur.

En god bekendt – han er bygningsingeniør – spurgte mig for nylig: “Er det dig, der har fundet på det med hjørnevinduerne”? “Ja, svarede jeg stolt”. “Det er famneme noget lort” replicerede han tørt.

Hvis hjørnerne ikke bliver lavet ordentligt, har han uden tvivl ret. Murværket hænger jo og svæver frit ude i hjørnet, så hvis ikke der bliver afstivet effektivt og ordentligt, så går det galt.
Vi er dog helt trygge ved vores håndværkeres viden, erfaring og omhu, og vi sover godt om natten.
Se billederne herunder for en nærmere beskrivelse af arbejdet.


2 Comments

 1. Nick said:

  Hej Lars!
  Virkelig spændende at følge med i jeres blog.

  Det er dog næsten umuligt at se billederne på telefonen, fordi teksten står lige oven i billederne 🙁

  Er det muligt for dig at lave om?

  november 27, 2019
  Reply
  • Lars said:

   Hej Nick
   Tak for din interesse for vores blog.
   Jeg har godt observeret, at bloggen ser forskelligt ud på forskellige medier. Lige mht telefonen, så kan problemet klares ved at lægge telefonen ned i widescreen. Det virker i hvert fald på vores iPhones.
   Jeg er langtfra ekspert, men jeg vil se, om jeg kan lave noget om i opsætningen, så det bliver mere læsbart.
   Mvh Lars

   november 29, 2019
   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *