Byggeuge 12. Fra mur til træ


Det første værelse, som tirsdag over middag allerede var forsynet med rem, spær og – jeg er ikke præcis klar over, hvad de kaldes – måske krydsforskalling eller mellemspær?


Arbejdsugen begyndte først tirsdag, men der gik ikke mange timer efter morgenmødet, før tømrerholdet fik sat sit synlige præg på huset. Det var arbejdet med tagkonstruktionen, der nu var gået i gang.
Store bundter af limtræ og spærtræ blev løftet op på bygningen, hvor de blev monteret med forskellige beslag og skruer.
Det er lidt uretfærdigt, men tømrernes arbejde ser på det her tidspunkt hurtigt ud af meget mere end murernes. Men det er nu lige meget, for det handler om at komme fremad – især med taget, når vejret er så tosset som i dette efterår.
Det gode tempo betyder, at vi måske allerede i slutningen af den kommende uge kan være klar til at få brændt første lag tagpap på. Det kunne virkelig være skønt at få lukket huset opadtil, så vi fremover kan arbejde i tørvejr.


Halvvejs igennem ugen er håndværkerne allerede nået langt med tagarbejdet


Tirsdag var vi enormt heldige med vejret, så vi blev ved til solen forlængst var gået ned i en smuk solnedgang. Ikke en dråbe vand faldt der den dag.
Resultatet af ugen blev, at begge lave bygningsdele er forsynet med spær mv., og det samme gælder carport og værksted. De store limtræsbjælker, som skal bære hhv. spærene i den centrale del af huset og det ret store udhæng mod vest og øst er ligeledes lagt på plads. Inden det skete, skulle søjlerne, der skal bære dem, støbes ned i de fundamenter, der blev lavet allerede, da huset blev støbt.
Som en lille ekstra-ting har vi fået opmuret et lille stykke af den blanke væg indenfor. Af byggetekniske årsager var det nødvendigt at få den op nu, selv om det endnu ingen afdækning er. Derfor er muren heller ikke fuget endnu, men man kan dog fint få et indtryk at hvordan det bliver.
Jeg tror, vi bliver meget tilfredse med Petersen D48 stenen! Fotos af muren kan ses længere nede på siden.

VVS’erne har også været forbi et par gange i ugens løb, så de første rør til ventilationen er trukket. Det krævet et godt samarbejde og kommunikation mellem håndværkerne at få opgaven løst bedst mulig. Hvis fx VVS’erne kommer for sent og er nødt til at lægge ventilationsrør ned i isoleringen, så bliver det noget bøvl.
Men heldigvis har vores håndværkere en god kemi og stor respekt for hinandens arbejde, så vi håber på, at alt kommer til at gå gnidningsløst.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *