Byggeuge 11. Bagmuren er nu på plads

Bagmuren ved køkkenet bygges op. Her skal være 4 vinduer, så det tager en del tid i forhold til en regulær mur.

Der er blevet arbejdet hårdt hver eneste dag i den forløbne uge for at få bagmure og skillevægge gjort færdige. Det har været en udfordring, for vejret har heller ikke i denne uge været med os.
Lad dig ikke snyde af de smukke billeder med solstrejf, for hvem tænker på at tage kameraet frem, når regnen bare siler ned, og man har nok at gøre med at holde vandet væk fra mure & materialer, krop & sjæl?
Men håndværkerne er seje folk. De slår ikke op i banen, og derfor blev vi her ved indgangen til efterårsferien færdige med alle bagmure og skillevægge. Det betyder, at huset nu står med fuldendt silhuet og med alle vindues- og dørhuller aftegnet. Nu synes vi, det ligner et hus!
Det eneste, der kan siges at mangle i den her etape, er den blanke mur mellem entre og køkken, skorstenen med pejs samt en brusevæg i hvert badeværelse. De to førstnævnte skal opmures i Petersen D48 med antrazitfarvet fuge i funktionsmørtel, og det går slet ikke i dette her vejr, så det må vente, til vi har fået taget lagt på.

Bagmuren ved køkkenet er nu oppe over første sæt vinduer, og overliggerne er hejst på plads. Lige ovenpå de grå overliggere kommer næste sæt vinduer, der er lige knap så høje som de nederste.

På grund af det ret ekstreme regnvejr har vi i fredags været nødt til at køre mudder væk fra pladsen foran huset og derefter lægge først sand på og ovenpå det en gang betonknus. Dette fik vi fra starten lavet i selve indkørslen, og det er tydeligt, at det hjælper.
Nu har vi forhåbentlig igen mulighed for at komme omkring på grunden og anbringe materialer der.
Desværre fik vejret også lige ødelagt den smarte overdækning, som natten til torsdag sad på byggeliften. Den blev simpelthen vippet rundt af vinden og så ret deform ud, da vi ankom torsdag morgen. Som ved et lykketræf ramte den ikke noget på sin flyvetur. Den kunne som ingenting have smadret den nyopførte mur…

I den kommende uge starter tømrerne deres arbejde med tagkonstruktionen. Tirsdag mødes de to tømrere med murerne – som jo har selve totalentreprisen – og sammen sætter de kursen for de kommende ugers arbejde. Det er virkelig betryggende, at der er det overlap mellem de to faggrupper, som i øvrigt er vant til at arbejde sammen.
Personligt glæder jeg mig virkelig, for jeg har fået buddet om også at hjælpe tømrerne. Nu har jeg jo erfaringer som murerarbejdsmand – så må vi se, om jeg også kan finde ud af at være tømrerarbejdsmand!
Det bliver i hvert fald spændende at være med til at lave tagkonstruktionen på et helt hus med remme og spær og jerndragere og hvad har vi…?
Jeg er nok meget klogere, når jeg næste weekend skal skrive om byggeuge 12.

Det var slut for denne gang. Desværre har jeg – pga. regnen – ingen fotos af huset som det så ud fredag eftermiddag, men der komme fotos igen i næste weekend.
So stay tuned!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *