Byggeuge 8. Huset tager form.

Ugen blev kendetegnet ved stor aktivitet omkring vores hus og ved et særdeles lunefuldt vejr. Denne tredje uge i september blev en rigtig efterårsuge med blæst grænsende til storm, heftige regnbyger og det dejligste solskinsvejr indimellem.

Men arbejdet, det blev der! Der var 3-4 mand beskæftiget ugen igennem, så der blev lagt en masse sten. Det er dog også nødvendigt, da huset jo både har bagmure, skillevægge og facader i mursten. Jeg kender ikke det eksakte antal sten, der går til, men det er adskillige tusinde. Jeg må have spurgt om det faktiske antal.
Ugen begyndte dog med opstillingen af de resterende jernstolper, der skal støtte bagmuren under opførelsen. Det heftige vejr accentuerede fint behovet for disse støttepiller, som i blæsevejret gjorde deres til, at vi ikke fik væltet noget som helst.
Søjlerne er varmtgalvaniserede og støbt ned i betondækket i cirka en halv meters dybde. De står placeret med omkring 3 meters afstand. Alt i alt har vi 22 af disse søjler placeret rundt langs husets ydervægge.
Selv om de primært har en funktion under opførelsen af huset, bliver de selvfølgelig stående inde i hulmuren og tilføjer huset en dejlig ekstra stabilitet.
I næste uges blogindlæg vil jeg vise et par fotos af, hvordan stolperne fastgøres til murværket.
So stay tuned!

Murstenenes støttepædagoger står klar til at tage imod.
Billedet siger i øvrigt en hel del om vejret i den uge.
I forgrunden ugens første stump mur, nemlig den mur som indeholder soveværelset terrassedør.

Nedenfor følger i nogenlunde kronologisk orden fotos fra ugens arbejde.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *