Byggeuge 6 og 7. Stilstand og dog…

Den lave indervæg i højre side kom op trods en stille uge.

Murerne havde en anden presserende opgave i byggeuge 6 og 7, så egentlig skulle arbejdet med vores hus have ligget stille.
Da murstenene imidlertid var forsinkede, blev det alligevel til knap en dags arbejde hos os, og det betød, at væggen mellem walk-in/stue og bryggers/hall kom op.
Det var til gengæld også det, der skete på de 14 dage, så vi håber selvfølgelig på lidt mere opmærksomhed fra håndværkerne i den kommende periode.
Man har nok ofte den opfattelse, at håndværkerne arbejder non-stop på ens eget byggeri, når det – måske efter et laaangt tilløb – er kommet i gang, men sådan er det ikke, har vi lært. Specielt i travle perioder er det de færreste firmaer, der kan nøjes med en enkelt opgave, og derforuden kommer forudsigelige forsinkelser på materialesiden.
Derfor ved vi også, at vi desværre må undvære håndværkerne igen om nogle uger.

Men vi krydser fingre og håber det bedste…

Et kig fra det kommende indgangsparti og ind i bryggerset. Skillevæggen til venstre ind mod stuen skal op i fuld højde som væggen i baggrunden dvs. 330 cm færdig lofthøjde. Den højde kan godt få rummet til at se lidt smalt ud, men det er det faktisk ikke med godt 270 cm i bredden.

Ting, vi har arbejdet med, i byggepausen

Vores konsulent hos Svane Køkkenet fik desværre nyt arbejde midt i det hele, så vi samarbejder nu med en ny mand, hvilket jo var en streg i regningen og medvirkende til, at vi ikke er nået 100 % i mål endnu.
Gennem Svane fik vi et tilbud på montering af al inventar, og det tilbud tyggede vi lidt på. Hvis montøren beregner sig samme timepris som vores håndværkere, svarer det til cirka 2 ugers arbejde…
Vi synes, det er en høj pris, specielt når jeg for år tilbage har set en montør sætte køkken op på 6-7 timer…
Derfor har vi taget badeværelserne, walk-in og bryggers ud af ligningen og har fået et nyt tilbud – kun på køkkenet. Det lød på godt 4 dages arbejde (efter vores helt uautoriserede beregningsmetode). På det tidspunkt syntes vi, at vi var nødt til at krejle lidt og kom derfor med et modbud, som vi lige pt venter svar på.
Vi synes, det er hampre priser, men må også accepterer, at køkkener er blevet mere avancerede, større og med flere faciliteter. Alligevel vil vi kæmpe videre for at holde prisen nede, for det er hamrende nødvendigt i en byggeproces.

Blandt de andre ting, vi har kigget på, er solfilter i Velfac-vinduerne, siddevindueskarmens konstruktion, trægulv til opholdsrum samt klinker til resten af huset inkl. køkkenet. Det sidste er endnu en udfordring, som vi både glæder os til og frygter en lille smule 😉

Vores eget forslag til, hvordan siddevindueskarmen kan bygges op i træplade i stedet for murværk.
Vi tror, at træpladerne kommer til at virke mere indbydende og varmere end murværket, også selv om vi nok skal have en hynde eller et skind at sidde på der.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *