Byggeuge 5, bagmur og skillevægge

Husets fremtidige højder afsløres af billedet her. Til venstre den lave del med rumhøjde på 260 cm og til højre den centrale del af huset med rumhøjde 330 cm.


Femte byggeuge er afsluttet, og det blev den uge, hvor huset fik den 3. dimension på.
Murerne tog nemlig hul på arbejdet med bagmuren, og selv om huset på sin vis er simpel i sin konstruktion, så bliver det et arbejde, der tager cirka 6 uger.

Men skønt var det at se huset rejse sig! Det tilføjede endnu en bid til forståelsen af, hvordan huset kommer til at opleves, når det engang står færdigt.
Som ugen gik rejste der sig først en bryggersmur, så muren mellem walk-in og soveværelse og mellem bad og soveværelse og til sidst de 2 stykker mur, som senere bliver ydervæg fra bad. Herved fremtonede de to første vinduer, den første terrassedør og endelig døren mellem bad og soveværelse. Ikke mindst de to aflange vinduer, som sidder over hinanden i badeværelset, synes vi ser knaldgodt ud.
Som tidligere nævnt glædede murerne sig til at komme igang med murerarbejdet – indtil nu havde de jo “bare” lavet fundamentsarbejde. Deres holdning til kvaliteten og deres erfaringer og metoder kan kun aftvinge respekt, og selv om jeg er novice på området, så er det ikke svært for mig at se, at vi har valgt de helt rigtige håndværkere til vores hus.

Vi anvender i øvrigt RT 910 fra Randers Teglværk. Det er en rød, blødstrøgen sten, som egner sig godt til indermure, som skal vandskures. Overfladen bliver pænere, og stenen tager bedre imod vandskuringen i sammenligning med en standard maskinsten.

Der blev arbejdet 4 dage på huset i denne uge, og ud over arbejdet med bagmuren er det vist kun støbningen af de 5 fundamenter til søjlerne, der skal holde overdækningen mod sydvest, som blev klaret.

Desværre kommer arbejdet til at ligge stille de næste 14 dage, idet murerne har en opgave, der skal klares andetsteds. Det er selvfølgelig ærgerligt, men uundgåeligt, når man har valgt at bygge i noget, der ligner et byggeboom.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *