Helt væk fra vinduet…


Vinduer fra Idealcombi er tilsyneladende ret hot i nogle kredse, så selv om vi ikke var helt overbeviste, valgte vi alligevel at kontakte firmaet for at få et tilbud fra dem.

Det var dog ikke sådan ligetil – ja, det var faktisk umuligt.
Den ellers flinke sælger meldte ret hurtigt ud, at vi skulle gå gennem et tømrerfirma eller en trælast for at indhente et tilbud. Sådan var reglerne.

Jeg havde den mulighed, at jeg kunne stifte et firma og få et cvr-nummer, og så kunne jeg komme tilbage og få et tilbud. Men ærligt talt…

Vi har meget lyst til at have “hands-on” i byggefasen, og vi ønsker selv at orientere os i markedet både med hensyn til muligheder, kvalitet og priser.
Hvis Idealcombi viste sig at have nogle kanonpriser, ville vi på trods af vores skepsis overveje dem en ekstra gang.
Men de overvejelser og spekulationer synes vi faktisk ikke lige nu, at vi vil belemre vores kommende tømrermester med.

Der er ingen tvivl om, at årsagen til Idealcombis praksis har med priser og rabatter at gøre. De gider ikke at sætte deres forhold til deres faste kunder over styr. Og det er jo firmaerne.
Dog har andre vinduesfabrikker ikke problemer i den retning, og hvad med køkkenfirmaerne? De har da på ingen måde svært ved at tale priser med slutbrugeren.
Tilsvarende havde vi da heller ikke svært ved at få priser hjem på mursten – dog med den tilføjelse, at de gjorde opmærksom på, at murermesteren købte sten til en anden pris.

Og fint nok med det.
For Idealcombis vedkommende mistede de en potentiel kunde.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *