Byggeuge 34. Fra byggeplads til bolig

Efter 34 ugers hårdt arbejde nåede vi fredag en milepæl af de helt store: Håndværkerne pakkede sammen og forlod matriklen, for nu var huset klar til, at vi i weekenden kunne flytte ind.
Det var en meget speciel fornemmelse at opleve, at huset skiftede fra håndværkernes arbejdsplads til at være vores hus. Jeg har jo været heldig (og ihærdig og træt…) og har været med hver eneste dag i de 8 måneder, byggeriet har stået på. Gennem hele perioden har jeg set sådan på det, at huset primært var håndværkernes. Det var deres arbejdsplads, det var dem, der vidste hvordan, det var deres værktøj og skurvogne, og det var dem, der tog de faglige beslutninger.
Men pludselig – hen over én weekend – skiftede ejerskabet fuldstændigt. Håndværkerne ringede nu for at spørge, om de måtte komme forbi for at hente et eller andet, og når de kom, stod de pænt udenfor og bankede på døren. Det var overraskende, mærkeligt og sjovt, men det var også en dejlig fornemmelse at føle, at vi nu havde et hus!

Noget af det første, vi gjorde, da håndværkerne var færdige, var at pille pappet af gulvet, og det gav dette look ned gennem huset.

Men inden, det kom så vidt, at vi tog afsked med håndværkerne, havde vi en særdeles travl uge i huset.
Elektrikeren var her næsten hele ugen, og han fik efterhånden alle de løse ender samlet. Det viste sig, at der var meget, der skulle gøres, efter at inventaret i de forskellige rum var kommet på plads. Solcellerne skulle forbindes og inverteren sættes op. Fuglereden af ledninger i teknikskabet skulle udredes, og røgalarmer sættes til. Der skulle trækkes kabler til kontakter i skuffer og på skabe, og der skulle monteres ekstra stikkontakter i både køkken og bryggers. Antallet af eldrevne aggregater overraskede vist selv en elektriker…
Til vores held var elektrikeren ikke bare omhyggelig, men også en klog fyr, for vores viden på det her område, rækker ikke langt!

Vores teknikskab efter at elektrikeren og VVS’erne har gjort arbejdet færdigt. Det er pænt, overskueligt og velordnet – faktisk noget af det pæneste, jeg har ser. Murerne kommer og lægger flydespartel ud i bunden af skabet, og så er det fjong!

VVS’erne har virkelig også haft travlt. De sidste aluprofiler er monteret på stern og carport, Nilan-anlægget er tilsluttet og kalibreret, alle vandhaner, brusere mv. er monteret, og så er Quookeren sat ind på sin plads under vasken. Varmeanlægget er trimmet, og rumfølerne er sat op, og endelig fik vi også vaskemaskinen på plads. Køkkenfirmaets anbefalede dybde i teknikrummet var desværre for lidt til, at der var plads til vandtilslutningen bag vores vaske-/tørremaskine. Øv-bøv, men vi klarede det ved at løfte maskinen 25 cm op. Det er okay.
Murerne, der har fulgt os trofast fra dag 1, har også haft ting at gøre i denne uge. Soklen er pudset hele vejen rundt. Ærgerligt nok var der kirsebærstore sten i den færdigblandede sokkelpuds, så det var noget bøvl, og mureren endte med at blande det selv. Den anden murer har brugt adskillige timer og dage på at fuge vinduer, døre og badeværelser indvendigt. Han er rolig på hånden og koncentreret, og fugerne er virkelig noget, der bidrager til husets finish. Det er bare blevet flot!
Tømrerne har minsandten også været her i denne uge. Det siger sig selv, at med det opbud af håndværkere har det været mere end svært at følge med i alt det, der er sket. Virkelig en kontrast til de mange uger, hvor murerne og jeg gik her alene dag efter dag efter dag.
Tømrerne fik i ugens løb sat de sidste fodlister, og så blev de tre blå skydedøre monteret. De er flotte og passer heldigvis godt til vores hus. Det var lidt af et sats med den støvede blå farve (S 6020-B), som jeg kun kender fra et kulturhus, jeg har været med til at bygge. Men heldigvis er faven også flot her hos os, og de rå skydedørsbeslag, som tømrerne har fået fremstillet i rustfrit stål i et lokalt smedefirma, er ikke bare flotte og gedigne, men også meget “velrullende”.
For det ikke skal være løgn, har gardinfirmaet også været her for at opsætte de rullegardiner, som vi ret hurtigt kunne se blev nødvendige i vores “transparente hus”. Vi har ikke valgt den dyreste løsning, men vi synes, vi har fået det rigtige: Brede rullegardiner, som dækker hele vinduesfag med op til 2,4 m i bredden og 2,5 m i højden.

Da vi ikke har skraldespand under køkkenvasken, giver det plads til, at Quookeren kan bo her med al sit apparatur.
Her er det på vej på plads

Fra den modsatte ende af huset dvs fra soveværelset og ned mod børneafdelingen ser det sådan ud

View fra spisepladsen og ned mod stuen og med gangen til walk-in, soveværelse og bad til venstre og hall og bryggers til højre

Udsigt skråt ud fra køkkenet og ned mod stuen. Det sorte parti over vinduerne skal senere beklædes med lyse lister i lamel-fyr

Fiks og færdig! Badekarret er nu endelig helt på plads, alt er fuget og der er klar til karbad.

Til vores overraskelse kan vandmængden i kar-/brusearmaturet IKKE reguleres. Der er kun et gear…
Til gengæld synes manden i huset, at det er et sejt design, Grohe har leveret.

Det færdige badeværelse set fra badekarret. Vi blev lidt overraskede over brusehovedets størrelse, men det fungerer godt

Soveværelset med badeværelse og -kar i baggrunden
Efterhånden er vi kommet af med materialer, redskaber og hvad håndværkere ellers har haft brug for, og her er det materialecontaineren, der er på vej væk. Det bliver dejligt at få lidt orden på grunden

Indflytning

Som billederne forhåbentlig viser, var huset klar til indflytning i weekenden i byggeuge 34, og således gik det da heldigvis også. Efter weekenden går vi heldigvis ind i påskeugen, så vi føler vi har god tid, hvilket også er nødvendigt i Corona-Danmark, hvor man jo ikke lige inviterer familie og venner til at deltage.

Nu KUNNE vores byggeblog jo godt være slut, men det er den ikke helt. Den har været et godt bekendtskab for os og forhåbentlig også for mange af vores læsere. Men mest af alt lader vi den leve lidt endnu med opdateringer om alt det arbejde, der kommer, når selve huset er færdigt.
Vi har nemlig en del “små” projekter, som vi skal til at i gang med hurtigst muligt. Først og fremmest har vi 1,4 km trælister, vi skal have sat op på facaden. Vi har et viktualierum, vi skal have indrettet med bordplade og hylder. Et bryggers, hvor skabene skal gøres færdige. Et værksted, der skal indrettes, så der også er noget depotplads. En træterrasse, der skal lægges. Og så lige en have, der skal anlægges…
Vi lover at følge op på noget af alt dette; forhåbentlig med god information, ideer og tips.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *