Byggeuge 33. Tjek, tjek, tjek…

Hvis vores byggeprojekt var et 800 m løb, var vi lige der, hvor vi kastede vores overkroppe fremad i håbet om at sprænge snoren som den første. Nu minder en byggeproces nok mere om et maratonløb, så det fortættede drama udebliver sandsynligvis.
Når det er sagt, så er der altså sket ting & sager i den forløbne uge. Det vigtigste og mest iøjnefaldende er helt sikkert, at vores Svanekøkken blev stillet op i begyndelsen af ugen.

Vi er imidlertid også så vidt, at denne uges byggeblog kan gå hen at blive den næstsidste fra vores hånd. Såfremt den kommende uge skaffer os vand i alle haner, strøm i alle kontakter, silicone i alle fuger samt visse andre ting, så er det vores plan AT FLYTTE IND I NÆSTE WEEKEND!

Vores nye køkken, netop stillet op. Kun enkelte ting ting mangler: Det lille hjørneskab manglede ved leveringen, og VVS’eren har endnu ikke monteret vandhaner og foretaget diverse tilslutninger

Vi er godt tilfredse med køkkenet. Det er flot uden at være prangende, og der er et godt mix mellem det rustikke, det klinisk hvide og det bløde, varme træ. Kvaliteten skuffer heller ikke, men alt i alt har der været for mange svipsere med inventarleverancen i sin helhed. Der har været enkelte skader, noget har manglet, noget har været i overskud og andet har været fejlleveret. Det er ret irriterende og har taget for meget fokus fra andre ting, men heldigvis har Svanekøkkenet været meget imødekommende. De har påtaget sig ansvaret og sørger for, at tingene bliver bragt i orden. Desværre først efter, vi er flyttet ind…

En af Svanekøkkenets montører stod for opsætning af køkkenet. Yderst professionelt og og kompetent!

Dag 2 har vi allerede et godt indtryk af, hvordan køkkenet kommer til at se ud

Dag 3 er køkkenet så færdigt, som det kan blive, når enkelte ting mangler

Men byggeuge 33 har ikke kun været køkken. Udenfor er alle sokler blevet pudset, og solcellerne er lagt på plads på carportens tag. Masser af affald, stilladser, materialer og andet grej er blevet kørt væk, og grunden er jævnet pænt ud. Tjek, tjek, tjek…
Indenfor er der lagt fuger ved næsten alle døre og vinduer, fodlisterne er savet til og skudt på og brændeovnsindsatsen er kommet på plads i den store skorsten. Tjek, tjek, tjek…
Af egne projekter kan nævnes, at de sidste hylder og skuffer er ved at være på plads i bad, walk-in og bryggers, og alkoven er nu forsynet med bund. Tjek, tjek, tjek…
Herudover har vi ved kreativ tænkning sørget for bortskaffelse af enorme bjerge af emballage i form af især pap og flamingo. Nu er der kun det pap tilbage, som nænsomt beskytter vores trægulve. Vi håber på, at situationen bedres så meget, at affaldsdepoterne er åbne igen, når vi skal af med det.
Herunder kommer flere fotos fra ugen, der gik.


Walk-in er nu færdigt. Vi er godt tilfredse med, at vi valgte en sort finish, for det står i en flot kontrast til alt det hvide.
Rummet ser måske lidt smalt ud, men det snyder lidt, fordi rumhøjden er 345 cm og skabenes højde er 275 cm

Montøren arbejder på at få brændeovnsindsatsen på plads i skorstenen, der er opmuret i Petersen D48

Indsatsen er et tungt bæst, så der bruges en hydraulisk vogn til at køre den på plads

Så er vores Meteor Jupiter på plads i den store skorsten. Vi er grov’ godt tilfredse med både indsats og skorsten 😉

Solcellerne ligger nu klar, og sørme om ikke solen skinner hver dag pt. Solpanelerne ligger ned, hvilket vi har valgt af æstetiske grunde. Så må vi nøjes med, at panelerne kun producerer 86 % af, hvad paneler stående i 40 grader og lige mod syd kan

Under oprydningen udenfor forsvandt også den ene container, hvilket gav lidt mere lys og luft foran huset

Alkoven har nu fået fast bund, der er nedfaset i en ramme. Overfladen er i plan med murstenene foran, således at hynden kan gå lidt ud over kanten. Madrasmålet er 200 x 126 cm. Hullerne i krydsfinerpladen er til ventilation, og pladen er 3-delt, så man lettere kan komme til at bruge pladsen derunder til opmagasinering

2 Comments

 1. Humayun Khan said:

  Hvor har I valgt walk in.
  Super spændende hus.

  juli 4, 2020
  Reply
  • Lars said:

   Vi har valgt en walk in løsning fra Svane Køkkenet. Det er en solid konstruktion, som ikke giver nedbøjede hylder.
   Vi valgte det i sort, og det har vi ikke fortrudt, selv om støvet ses tydeligt!
   Tak for din ros af vores hus!
   Mvh Lars

   juli 5, 2020
   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *