Byggeuge 32. Slutspurten sat ind

Mens radioen uophørligt sender programmet “Danmark lukker ned”, kan vi konstatere, at næsten alt arbejde fortsætter ufortrødent på vores matrikel, og derfor tyder det på, at vi som planlagt kan flytte ind i påsken.
Arbejdsformerne har dog ændret sig lidt som følge af virussen; der bliver holdt lidt mere afstand og arbejdet lidt mere forskudt. Selv har vi været alene i huset og givet den fuld gas i de sidste 2 weekender, og ved lidt omrokeringer er det arrangeret sådan, at køkkenmontøren er alene i huset mandag og tirsdag i den kommende uge.
På den facon er det i byggeuge 32 gået sådan, at gulvene er lagt i køkken, hall og bryggers, og inventaret i de to badeværelser, bryggerset og walk-in er næsten færdigmonteret. Værkstedet er blevet indflytningsklart, og vi er kommet lidt videre med vores næste projekt: montering af lister på facaden.

Alt i alt er vi særdeles godt tilfredse med udviklingen og med den måde, hvorpå husets forskellige materialer og løsninger spiller sammen. Vi er så tæt på at være færdige, at vi ikke tøver med at tænke: Hvor bliver det bare dejligt og flot!
Dermed ikke sagt, at der ikke er noget, som vi ville have gjort anderledes, hvis vi fik en chance mere, men det er heldigvis mest småting, pettitesser og bagateller. Det er overhovedet ikke noget, der ødelægger vores store tilfredshed med huset, men det viser på den anden side, at det er en uhyre kompliceret og krævende opgave at bygge nyt hus.
I ugens byggeblog kommer nu en række fotos fra byggeuge 32, og i billedteksten tilføjer vi de bemærkninger, som vi har til processen.

Det lille badeværelse – nu med toilet, badeværelsesmøbel og spejl monteret. Vi er godt tilfredse med vores valg, og vi er specielt tilfredse med, at vi fik plads i økonomien til træfronter på møblet. Det giver varme i et rum, som ellers er sten, glas og porcelæn

Værkstedet er færdigt, og både det og bygherren kan vist være sig selv bekendt. Heradesign på loftet, polsk 13 mm krydsfiner på vægge og massiv 30 mm Dala Floda fyrtræ på gulvet. Elektrikeren mangler dog lige det sidste elarbejde, inden rummet er 100%

Radiatoren er kommet op i værkstedet – den eneste radiator i huset. I et ordentligt værksted skal der være varme, og rummet er da også isoleret lige så godt som resten af huset

Betongulvet var faktisk helt lige, men for at få de relativt tynde klinker op i højde med trægulvet ved siden af måtte der “spartles lidt op”. Dette for mig nervepirrende arbejde klarede murerne dog uden at ryste på hånden, bare med hjælp fra en spand og et håndholdt vaterpas. De brugte selvnivellerende spartelmasse (det er lidt pral…) og resultatet blev perfekt

Spartelmassen er hærdet og lækker, og gulvet er nu klar til, at der kan komme klinker på

Spændingen er udløst, og vi er meget tilfredse med både klinker og lægningen af dem. Vi gik efter et betonagtigt look, men med en smule mere varme en den grå beton. Præcis sådan synes vi, at Ariostea Taupe er med sin svagt brunlige tone. Klinkerne ligger rigtig flot, og det ser godt ud, når man kigger de 13 meter gennem køkken, hall og bryggers.

Midt i ugen kom al inventaret til køkken, badeværelser, bryggers og walk-in. Det fyldte stort set hele huset, så godt vi var forberedte med masser af gulvplads. Desværre var det nærmest uoverskueligt med alle de kasser og pakker, og informationsværdien af de påklistrede labels var mere end tvivlsom

I løbet af lørdagen fik vi grovsorteret kasser og pakker, og så gik vi i gang med at stille op og samle. Havde vi ikke haft muligheden for at rådføre os med en erfaren tømrer, havde det været ret håbløst. Der er ingen information, ikke ret meget er indlysende og visse komponenter er særdeles finurligt udtænkt, fx skydedørs- og skuffeskinner

Walk-in rummet er nu næsten monteret, og med højden på 275 cm ser det ud til, at vi får hyldeplads nok. Vi må nok have fat i en stige for at nå de to øverste hylder. Der er 3 bøjlestænger og 4 skuffer og tæt på 40 hylder med en bredde på 77 eller 97 cm.

Bryggersskabene er i gang med at blive stillet op. Der var lidt udfordringer med at få teknikken indpasset, og så mangler vi nogle dele, for at det hele hænger sammen. Også her i bryggerset er skabene 275 i højden

Her er bryggerset færdigt, bortset fra enkelte mangler inde bag skydelågerne. Rummet virker større nu, og der er ingel tvivl om, at vi får meget skabsplads her. Men om det rækker, afhænger nok mest af os selv!

Det store badeværelse er udstyret som det lille, men meget sværere at fotografere! Billeder er taget fra badekarret. Man skimter brusekabinen til venstre, og bag den er toilettet

Inden længe skal vi i gang med at montere lister på facaden. Derfor har vi lavet en lille prøveopstilling, som giver et indtryk af, hvordan det kommer til at se ud. Afstanden mellem listerne på billedet er 6 mm, men skal nok øges til 8 mm.
Der ligger lige nu 1,4 km lister og venter på at blive sat op, så der er noget at glæde sig til…

Den gamle Elu-sav var på hårdt arbejde i denne uge, hvor der både skulle saves gulvbrædder og lister til værkstedet og våde trykimprægnerede lægter til facadebeklædningen. En ny klinge gjorde dog underværker, og saven klarede det fint.Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *