Byggeuge 24. Maling og hul igennem

Det har været en særlig uge, hvor vores trofaste murere onsdag afsluttede arbejdet – i hvert fald for en periode – og hvor Ulla og jeg gik i huset alene torsdag, fredag og lørdag med. Årsagen er, at væggene nu er blevet så tørre, at vi kunne starte vores lille malerentreprise op.
Mere om det om lidt…

Skorstenen

Den sidste meter af skorstenen indenfor blev i begyndelsen af ugen muret op, og i denne sidste meter står isokernstenene stablet. Nedenunder føres røgen op gennem et rør og afgiver varmen til luften i hulrummet, hvorfra det ventileres ud i rummet.
Samtidig med det blev der lavet hul i taget, så skorstenen kunne fortsætte sin vej opad.

Skorstenens overgang fra ventileret hulrum til den del, hvor isokernstenene står.

Den første isokern er sat, og der er lavet hul i loftet.

Så er der hul igennem taget, og isokernblokkene er på vej op

Den færdige skorsten indenfor. Der skal dog fuges og tilføjes bund i brændekammeret nederst,
og så skal indsatsen selvfølgelig på plads

Tidlig morgen og klar til at mure den ydre skorsten op. Som man ser, skal der en del grej og materialer til sådan et projekt

Skorstenen er nu oppe i 130 cm, hvilket er lidt mere end det anbefalede. Dette er for at forhindre konflikt med indsugningsluften til Nilan-anlægget. Der fjernes en fuge 15 cm oppe for at forberede monteringen af tagpap og zink.
I øvrigt skal der afsluttes øverst med en plade af en art…

Hus med skorsten set fra vejen

Vandskuring og loftisolering

Vandskuringsarbejdet blev afsluttet midt i ugen. Godt nok mangler der stadig den 1 meter høje og 11 meter lange væg hen over stuevinduerne, men vi overvejer lige nu, om ikke vi skulle erstatte disse vandskurede Fermacell-plader med nogle akustikpaneler med egelister. De er bare rigtig flotte, og nok også flottere end vandskurede plader med (snyde-)murstensmønster.
Gør vi sådan, slipper vi for at skulle afdække vinduerne, hvilket vi har lært, er en ret stor opgave.
Som det ses herunder er isoleringsarbejdet blevet færdigt, så elektrikeren kan komme videre.

Køkken-ydervæggen blev sidste væg, der skulle vandskures, og dermed er murernes arbejde for en stund afsluttet
Isolering af installationslaget er ved at være tilendebragt. Kun hall’en mangler, så nu er der klar til elektrikerens rør og ledninger

Blandemaskinen er fjernet, og tilbage står denne mudderpøl, som man som arbejdsmand næppe kommer til at savne 😉

Træ-ydervægge og start på maling indenfor

Tømrerne har i byggeuge 24 været på pladsen for at sætte gang i projektet med opbygningen af den del af ydervæggene, som skal beklædes med trælister. Alle steder er det vægge, som er delvis beskyttet mod vejrliget af overdækningen.
Arbejdet indebærer fastgørelse af konstruktionstræ og 2 lags isolering af ydermuren, og det bliver afsluttet med montering af vandfaste plader.
Der skal senere monteres lodrette lister og vandrette lægter, hvorpå den ydre beklædning – i form af Douglaslister – skal fastgøres. Listerne er ubehandlede, måler 50 x 32 mm og monteres med ca. 10 mm afstand.

Konstruktionstræet er monteret og isoleringen er i gang.

Det største facadeareal med træbeklædning – ca. 10 løbende meter – er færdig og klar til maling og diverse lister

Onsdag var et fantastisk vejr, så jeg fik påbegyndt vægmalingen. Desværre svigtede resten af ugen med støvregn til følge

Det næste store projekt for os er maling indendørs. Næsten alle vægge er vandskurede, og de skal – helt traditionelt – males hvide. Ikke noget hanky-panky her…
Inden vi kunne gå i gang, skulle der ryddes op og gøres rent, støvsuges mv. Det tog den første dag…
Dagen efter startede vi med at tape alle vinduer og døre i værelsesafdelingen med plastafdækning, og så kunne vi endelig gå i gang med at male!
På halvanden dag fik vi malet kontoret og de to værelser to gange, mens gangen kun fik første lag. Heldigvis er 2 gange nok, for det er en god maling, vi har fået fat på. Det er en glans B&J 10 fra Beck og Jørgensen. Det er en maling, der er let at arbejde med og som fylder godt. Faktisk noget af det bedste, vi har prøvet. Vi har købt den i 105 Iglo-hvid (S 0500-N), som vi efter megen research har fundet ud af, er den perfekte hvide – for os!

Fruen i gang med at give første gang maling i værelserne. Det bliver så flot!

Nu håber jeg på, at der i den kommende uge ikke er behov for at gå håndværkerne så meget til hånde, for så kan jeg komme videre med malerarbejdet, sådan at vi ikke skal bruge alle vores weekender på det.
Indtil videre er vi ikke chokerede over omfanget og sværhedsgraden i malerarbejdet. Det er et job, vi befinder os fint med, ja faktisk er det en afstressende, næsten meditativ beskæftigelse.
Vi vil vurdere, at langt de fleste vil kunne udfylde den funktion i et nybyggeri som vores. Men vi har heller ingen vægge, der skal tapetseres, ingen lister, der skal males og ingen vægge, der skal spartles.
Vi er dog kun 40 liter maling henne i forløbet, så vi må se, om vores optimistiske syn holder hele vejen.

So stay tuned!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *