Byggeuge 22. Vandskuring og flot mur

Byggeuge 22 satte gang i det nye årti på Villa Hillsides byggeplads. Hermed har vi besluttet, at vi regner i effektive byggeuger og ikke i kalenderuger…
På en måde havde jeg nok indstillet mig på, at det var slut med murerarbejdet, men jeg vidste godt, at der stadig var nogle sten, der ventede på at blive lagt. Det drejer sig om stenene til brusevæggene og om stenene til den blanke mur i hall/køkken.

Badeværelserne

Vi startede badeværelserne, hvor brusevæggene blev muret op i dørhøjde. Væggene blev i øvrigt lige justeret nogle centimeter, således at de nyligt valgte vægfliser passer til væggene. Fliserne måler 110 x 50 cm, og ved at flytte murene lidt kan vi undgå lodrette fuger i bruseafskærmningen.


Den nyopmurede væg ind mod bruseområdet, som bliver ca 110 x 110 cm, hvilket passer til de valgte fliser


Brusevæggene i det store badeværelse på vej op. Også her bliver siderne ca. 110 cm. Væggen til venstre går hen forbi badekarret og er godt 330 cm lang, og det passer præcist med 3 fliser á 110 cm. I fjerneste hjørne bliver toilettet placeret

Blank mur

Næste projekt var opbygningen af den udvendige side af den blanke mur i hall’en. Det er snart længe siden, vi så en lille “prøveopmuring” af de fine D48 sten fra Petersen Tegl, så vi var spændte på at se dem for fuldt udtræk. Men de ER rigtig fine og flotte, så vores sats med noget sprælsk ser ud til at falde heldigt ud, hvilket jeg tror, billederne herunder viser.


Så er muren på vej op. Petersen D48 stenen er en lidt vild blanding, som grundlæggende består af sten i
rødbrune nuancer, nogle næsten sorte sten, nogle gule sten og enkelte med grønne tendenser.
De er kulbrændte og lidt skæve – præcis som charmerende, frække unger…


Den største flade er færdig og kradses ud. Muren mangler nu kun at blive fuget, hvilket den bliver med den samme antracitgrå mørtel, som den er muret op i. Vi håber, muren kommer til at stå godt til de hvide, vandskurede vægge, som vi får i resten af huset

Vandskuring

Bortset fra, at tømrerne har været omkring huset for at opsætte den forskalling, der skal bære Troldtekt-loftet, så var den sidste opgave i ugen at få vandskuret den første tredjedel af huset.
Det er tydeligt, at det er hårdt arbejde og noget værre svineri, så vinduer og døre må dækkes omhyggeligt af, inden man går i gang. Allerførst raspes væggene af for at fjerne grove ujævnheder, og derpå skal væggene primes. Det foregår let med en sprøjte, og det bevirker, at væggene ikke suger så meget vand, som de traditionelt gør. Derfor kan de allerede males et par uger efter vandskuringen.


Så er de første vægge blevet vandskuret. Da der er anvendt blødstrøgne sten, bliver strukturen ret markant,
hvilket vi synes godt om. Det skulle jo nødig ligne en fuldspartlet væg…


Kontoret, nu i den vandskurede udgave. I øvrigt anvendes der hverken mursten eller sækkelærred til at skure med, men et almindelig pudsebræt/filtsebræt


Også på værelserne pyntede det med vandskuringen, og nydeligt ser det jo ud, efter der er rydet op og gjort rent.


Værelsesafdelingen er nu færdig og rengjort, og nu er det da vist lige før man tænker “Indflytningsklar!?”

Selv på dette sene tidspunkt i byggeriet bliver der ved med at komme materialer til huset. Denne gang
var det bl.a. isolering, mørtel og mere isolering

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *